fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,224.000.70%
  • ethereumEthereum$2,025.500.12%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.17-2.05%

Conform unui nou raport, Celsius seamănă foarte mult cu o schemă Ponzi

Un organism de reglementare financiar din Vermont a transmis faptul că Celsius Network LLC, aflat în faliment, seamănă foarte mult cu o schemă Ponzi, susţinând că acesta ar fi folosit noi fonduri de investitori pentru a rambursa investitorii anteriori. Mai mult de atât, ar fi indus în eroare investitorii cu privire la consolidarea bilanţurilor folosind tokenul nativ CEL.

Aceste afirmații au fost făcute de Departamentul de Reglementare Financiară din Vermont într-un dosar de miercuri în sprijinul moțiunii Oficiului Administrației SUA de a numi un examinator independent, din cauza presupuselor preocupări cu privire la transparența financiară a lui Celsius pe fondul procedurilor de faliment în desfășurare.

„Acest lucru arată un nivel ridicat de management financiar defectuos și sugerează, de asemenea, că, cel puțin la anumite momente, randamentele investitorilor existenți au fost probabil plătite cu activele noilor investitori”, se arată în dosar. Celsius nu a putut să ramburseze investitorii încă din iulie 2021, din momentul în care Celsius a suferit pierderi semnificative.

Celsius a depus faliment în Capitolul 11 ​​în Districtul de Sud al New Yorkului la jumătatea lunii iulie, după luni de incertitudine pe fondul efectului de contagiune care s-a răspândit în industria cripto în urma prăbușirii de mai multe miliarde de dolari a proiectului de monedă stabilă algoritmică Terra/Lună.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *