fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.72%
    $22,818.00
  • ethereumEthereum-3.92%
    $1,567.36
  • elrond-erd-2MultiversX-5.85%
    $42.28

Comunitatea crypto e împărțită pe subiectul metaverse-ului Facebook

facebook metavers

 

Anunțul recent celor de la Facebook cu privire la rebrandingul ”Meta” și focusul pe crearea unui metaverse a provocat reacții mixte atât în mainstream cât și în comunitatea crypto.

Controversele sunt de fapt mai multe, începând cu poziția lui Mark Zuckerberg drept lider al acestei noi direcții și până la întrebări de tipul: E Facebook o opțiune bună în acest domeniu?

Conform lui Jenny Ta, veteran pe Wall Street, Zuckerberg ar trebui să își dea demisia pentru a permite Meta să devină un brand cu totul nou, sub o nouă conducere. Acest lucru e legat de faptul că CEO-ul actual e practic imaginea Facebook, așa că în urma unui rebranding, ar avea sens să vedem și o față nouă.

Pe de altă parte avem oameni ca Yat Siu, cofondatorul Animoca Brands, o companie ce se ocupă cu dezvoltarea de jocuri blockchain, care spun că Zuckerberg ”e o forță a naturii,” și că imaginea sa ar ajuta de fapt la construirea Meta – cu speranță că acesta se va axa pe un caracter descentralizat – un aspect important în comunitate crypto.

Situația de acum legată de Facebook și Zuckerberg e similară, conform unora, cu cea de la începutul anilor 2000 a Microsoft și CEO-ul său, Bill Gates. Gates se afla la aceea vreme într-un conflict cu guvernul american, cel din urmă începând o investigație împotriva CEO-ului.

Acesta a decis atunci să își dea demisia pentru ca Microsoft să poată funcționa în continuare. După cum vedem astăzi, mișcarea a funcționat.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *