fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,932.000.43%
  • ethereumEthereum$4,534.21-0.57%
  • ElrondElrond$358.90-9.67%

Colecția NFT MekaVerse este ținta unor acuzații de fraudă

mekaverse nft

MekaVerse, una dintre cele mai de succes colectabile NFT din ultimul timp (generând peste 60 de milioane de dolari în 24 de ore săptămâna trecută), se confruntă acum cu diverse controverse.

Colecția include 8888 de imagini generate la întâmplare, care au fost minted pe 7 octombrie. Cumpărătorii nu au știut însă la vremea respectivă ce NFT au cumpărat, aceștia putând vizualiza doar o imagine de tip placeholder. Nici chiar cumpărătorii de pe piețele secundare (secondary markets) nu au știut ce cumpărau.

Fiecare imagine din colecție de pe OpenSea arăta la fel, iar pe măsură ce timpul trecerea, prețurile continuau să crească. Înainte de lansarea propriu-zisă a colecției, NFT-urile MekaVerse aveau un preț mediu de 7.1 ETH – sau 25,000 de dolari.

Ideea aici este că cei interesați nu ar fi trebuit să știe ce NFT-uri cumpără, însă de la lansare, un număr de acuzații au apărut pe rețelele de socializare care sugerează că unii cumpărători aveau acces la metadatele NFT-urilor. Aceste date ar fi putut fi utilizate pentru a cumpăra NFT-urile rare.

Un tweet din partea unui user pe nume MOLOTOV a devenit viral, după ce acesta a acuzat că lansarea MekaVerse a fost măsluită. Userul a punctat faptul că unul din developerii proiectului, Wyb0 (Miinded Studio), a reușit să cumpere unul dintre cele mai rare NFT-uri înainte ca imaginile să fie dezvăluite.

Un alt user, Otto Suwen, a observat faptul că un wallet a reușit să cumpere mai multe NFT-uri rare din colecția MekaVerse, din nou, înainte ca acestea să fie dezvăluite publicului.

“We performed the final randomization just before the reveal to ensure that nothing leaked and that everything was distributed clearly, fairly, and randomly.”

… a explicat un membru al echipei de development, care a asigurat utilizatorii că procesul de minting și distribuție a fost complet randomizat. Prețul de bază al NFT-urilor din colecție a scăzut totuși în ultimele zile, fiind la momentul actual de 2.3 ETH.

Colecția a fost criticată de asemenea pentru lipsa de personalizare, diferența dintre unele piese fiind doar de culoare a unor elemente minore din design.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *