fbpx
  • bitcoinBitcoin$23,803.00-1.44%
  • ethereumEthereum$1,869.37-1.68%
  • ElrondElrond$60.21-1.76%

Autoritățile americane amendează Tether și Bitfinex

cftc tether

CFTC (Commodity Futures Trading Commission) a amendat Bitfinex și Tether cu peste 42 de milioane de dolari. În cazul Tether, sancțiunea a apărut din cauza faptului că stablecoin-ul nu avea în rezerve suficiente fonduri pentru a acoperi moneda virtuală în orice moment.

Conform unui comunicat de presă CFTC, stablecoin-ul Tether era fully-backed cu rezerve în cash pentru doar 25% din perioada 2016-2018. Mai mult decât atât, cei de la Tether au fost acuzați că au amestecat fondurile de tip reserve cu cele corporative și că o parte din această sumă era ținută în asset-uri non-cash.

“The order also finds that, instead of holding all USDT token reserves in U.S. dollars as represented, Tether relied upon unregulated entities and certain third-parties to hold funds comprising the reserves.”

… a confirmat și biroul procurorului general din New York în urma unei investigații. Cei de la Tether au respins aceste acuzații, argumentând că e adevărat faptul că rezervele companiei nu au fost ținute în cash tot timpul, însă nu e adevărat faptul că stablecoin-ul nu era susținut de rezerve în orice moment din perioada precizată mai sus.

CFTC a comentat și situația Bitfinex în același comunicat. Aceștia spun că Bitfinex a fost implicat în tranzacții ilegale, neavând o licență corespunzătoare. Comunicatul de presă precizează că Bitfinex va trebui să plătească 1.5 milioane de dolari și să implementeze ”sisteme” care să asigure că nu au loc tranzacții de bunuri (commodities) în mod ilegal.

 “We should seek to ensure the public understands that we do not regulate stablecoins and we do not have daily insight into the businesses of those who issue such.”

… a explicat comisarul Dawn Stump din cadrul CFTC. Practic, aceasta spune că agenția nu are autoritatea de a monitoriza stablecoin-urile, chiar dacă deciziile comentate în acest articol ar indica opusul.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.