fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,309.001.21%
  • ethereumEthereum$4,233.747.31%
  • ElrondElrond$259.829.71%

Coinbase renunță la lansarea serviciului de împrumut crypto

coinbase sec

Cei de la Coinbase au dezvăluit recent că plănuiesc să lanseze un serviciu ce permite userilor să împrumute cryptomonede (lend), însă aceștia au fost întâmpinați cu amenințări din partea autorității financiare SUA, SEC.

Oficialii SEC au declarat public că vor da în judecată Coinbase dacă merg înainte cu lansarea produsului respectiv. Ca urmare, cei de la Coinbase au anunțat în decursul weekend-ului (17-19 septembrie) că nu vor lansa serviciul de lending.

”As we continue our work to seek regulatory clarity for the crypto industry as a whole, we’ve made the difficult decision not to launch the USDC APY program announced below.”

… au scris aceștia pe website-ul oficial Coinbase. Un astfel de serviciu de împrumut nu este însă tocmai o noutate în lumea crypto. O funcționalitate similară poate fi accesată pe platforme ca Gemini, care permit userilor să-și împrumute asset-urile crypto în schimbul unor dobânzi (comisioane).

Comisioanele obținute în urma acestor tipuri de împrumuturi sunt mult mai mare față de cele oferite în sistemele bancare tradiționale. Comisionul de început (APY) al serviciului de lending al Coinbase pentru stablecoin-ul USDC ar fi început de la 4%.

Oficialii SEC nu au fost aparent de acord cu faptul că userii Coinbase și-ar fi oferit practic monedele exchange-ului fără nici o garanție. Acest serviciu ar fi implicat de asemenea și utilizarea de securities, conform SEC.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *