fbpx
  • bitcoinBitcoin$65,843.003.18%
  • ethereumEthereum$4,303.9511.59%
  • ElrondElrond$251.076.30%

Sorare strânge 680 de milioane de dolari într-o nouă rundă de investiții

sorare

Platforma de colectabile NFT Sorare a strâns 680 de milioane de dolari într-o nouă rundă de investiții ce a avut loc astăzi, 21 septembrie. Suma este cea mai mare strânsă până acum de un proiect din spațiul NFT.

Investitorii ce au participat în această rundă au fost, printre alții, SoftBank Vision Fund, LionTree, Hillhouse, Atomico, Bessemer Ventures și IVP. Valoarea Sorare este acum estimată undeva la 4.3 miliarde de dolari.

Cei din spatele platformei au declarat că volumul de trading de cartonașe de joc digitale din luna ianuarie și până acum a fost de peste 150 de milioane de dolari. Numărul de utilizatori înregistrați pe Sorare este estimat la 600,000.

În perioada Q1-Q2 2021, veniturile companiile au crescut de 54 de ori în comparație cu anul trecut. Oficialii platformei cu sediul în Paris au declarat că vor utiliza fondurile pentru a accelera dezvoltării Sorare, dar și pentru a se aventura în spațiul digital al colectabilelor pe lângă cele legate de fotbal.

CEO-ul Sorare, Nicolas Julia, a afirmat în cadrul unui comunicat de presă că modelul de business creat de compania sa poate fi aplicat și în alte sporturi, și poate fi chiar scalat la nivel global. Echipa plănuiește de asemenea să deschidă în curând un sediu în SUA.

Un reprezentat al firmei a declarat în cadrul unul interviu cu CoinDesk că Sorare plănuiește să-și extindă serviciile entuziaștilor de fotbal, baseball și baschet americani.

“We are the only ones that have bridged the gap between the game, collectibility and utility over the lifetime of sports NFTs.”

… a afirmat Thibaut Predhomme, directorul operațiunilor Sorare, exprimându-și practic certitudinea că firmele americane nu vor reprezenta o ”amenințare” pentru market share-ul Sorare în Europa, din moment ce nu vor intra în competiție directă cu platforma sa.

Sorare găzduiește deja NFT-urile unora dintre cele mai populare echipe de fotbal europene, printre care Bayern Munich, Juventus, Real Madrid și Liverpool.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *