fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,231.000.40%
  • ethereumEthereum$2,024.80-0.15%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.29-1.67%

Citigroup Lansează Blockchain Privat pentru Tokenizarea Depozitelor Clienților

 

Citigroup revoluționează depozitele bancare prin lansarea unui blockchain privat. Transformarea depozitelor în tokeni digitali promite să schimbe fața industriei crypto-bancare.

O Nouă Eră în Crypto-Banking

Gigantul din domeniul serviciilor financiare și bancare, Citigroup, a anunțat lansarea unui blockchain privat unic pentru clienții săi, potrivit unui raport recent Bloomberg. Noul serviciu, numit Citi Token Services, are ca scop tokenizarea depozitelor clienților.

Focalizare pe Gestionarea Eficace a Numerarului

Acest serviciu se concentrează pe îmbunătățirea gestionării banilor și a capacităților de finanțare a comerțului, cum ar fi accelerarea vitezei tranzacțiilor. Shahmir Khaliq, șeful global al serviciilor la Citigroup, a declarat: “Dezvoltarea Citi Token Services face parte din călătoria noastră de a oferi servicii bancare de tranzacții de generație următoare, în timp real, clienților noștri instituționali.”

Depozite Tokenizate și Testarea cu Rezerva Federală

Depozitele “tokenizate” reprezintă revendicări bancare și pot fi transferate instantaneu pe blockchain. Citigroup a testat noul sistem împreună cu Banca Rezervei Federale din New York. Testul a fost considerat un succes și a indicat că dolarii digitali pot îmbunătăți plățile angro fără a modifica tratamentul juridic al depozitelor.

Colaborare în Industrie

Ryan Ruggs, șeful global al activelor digitale la divizia de trezorerie și soluții de tranzacționare a Citigroup, a menționat: “Fricțiunile legate de termenele limită și golurile în fereastra de serviciu vor fi reduse.” Se pare că și JP Morgan & Chase lucrează la tehnologii similare, ceea ce indică o tendință în creștere în industria crypto-bancară.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *