fbpx
  • bitcoinBitcoin$27,033.00-0.38%
  • ethereumEthereum$1,627.40-1.04%
  • elrond-erd-2MultiversX$25.58-1.77%

Antifraudă descoperă venituri crypto de 1 miliard de lei!

Venituri neanunțate, controale și sancțiuni: ce trebuie să știi dacă tranzacționezi cryptomonede.

Venituri impresionante
Inspectorii Antifraudă au identificat venituri din tranzacții cu cryptomonede ce depășesc 1 miliard de lei. Aceste descoperiri au fost făcute în urma controalelor efectuate începând cu anul 2021. Interesant este că din această sumă colosală, aproximativ 357 milioane de lei reprezintă venituri care nu au fost declarate, fie parțial, fie integral, de către atât persoane fizice, cât și firme.

Acțiuni și verificări
De la începutul anului 2021, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a demarat acțiuni de analiză și control vizând contribuabilii cu venituri din tranzacții crypto. Până în momentul de față, au fost identificate venituri de peste 1 miliard de lei, provenite de la aproximativ 200 de entități, incluzând aici atât persoane fizice cât și juridice. Inspectorii DGAF au constatat că 357 milioane lei au fost omise de la declarare.

Implicații fiscale
În acest an, DGAF a demarat 160 de acțiuni de verificare în domeniul cryptomonedelor. Din acestea, 119 acțiuni au fost finalizate, iar pentru 76 de entități au fost emise decizii de impunere pentru creanțe fiscale în valoare totală de aproximativ 15,4 milioane lei. Este esențial ca persoanele care realizează venituri din tranzacții crypto să își declare aceste venituri. Impozitul pe venit pentru aceste tranzacții este de 10% din câștigul realizat.

Concluzie
Tranzacționarea cryptomonedelor poate aduce venituri substanțiale, dar este crucial să fim conștienți de obligațiile fiscale asociate. Antifraudă este vigilentă și efectuează controale riguroase pentru a asigura conformitatea fiscală.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *