fbpx
  • bitcoinBitcoin4.11%
    $26,801.00
  • ethereumEthereum3.30%
    $1,875.26
  • elrond-erd-2MultiversX-1.07%
    $36.15

China va domina industria metaverse în 2023

Deși interesul pentru metaverse pare să scadă la nivel mondial, China își propune să devină un lider în industrie.

Conform unui raport recent elaborat de Globaldata, o firmă de consultanță, China se poziționează pentru a depăși Vestul în ceea ce privește tehnologia metaverse, întrucât țara va continua să investească în tehnologii legate de acest domeniu.

Raportul consideră că există semne care indică faptul că China va continua să investească în realitate virtuală și inteligență artificială, cu obiectivul de a promova dezvoltarea economică a națiunii.

Mai multe provincii și orașe chineze au prezentat deja planuri pentru a deveni centre tehnologice metaverse, printre care se numără și Shanghai și Zhejiang.

 

Unde se îndreaptă metaverse?

Deși metaverse-ul este asociat în mod obișnuit cu software și hardware dedicat consumatorilor, raportul propune ca metaverse-ul chinez să se concentreze mai mult asupra industriei și a beneficiilor pe care le poate obține incluzând tehnologia metaverse în procesele sale.

Ministerul Chinez al Industriei și IT a publicat recent un raport privind aplicarea tehnologiilor VR și metaverse în procesele industriale, arătând cum acestea pot fi combinate eficient. Globaldata prevede că metaverse-ul va fi mai apreciat decât alte tehnologii datorită posibilităților pe care le prezintă. În acest sens, explică:

Unele estimări situează valoarea sectorului metaverse la 376 de miliarde de dolari până în 2025, în timp ce anul 2023 este descris ca un an în care investițiile în metaverse vor suferi o fază de răcire, ca urmare a “scăderii interesului, obstacolelor economice și imaturității tehnologiilor facilitatoare”.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *