fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,870.00-2.44%
  • ethereumEthereum$1,200.67-3.14%
  • ElrondElrond$56.34-3.76%

China lansează un wallet demo pentru yuan-ul digital

cbdc china

China a lansat o versiune prototip a wallet-ului pentru CBDC-ul său yuan-ul digital (e-CNY) pentru platformele Android și iOS. Conform unui tweet al unei publicație locale digitale BlockBeats, această versiune poate fi descărcată și utilizată de oricine.

“This App is the official service platform of China’s CBDC for individual users to carry out pilot trials, providing e-CNY personal wallet opening and management, e-CNY exchange and circulation services.”

… scriu aceștia. Spre începutul anului 2021, un screenshot al acestui wallet a apărut în mediul online, însă interfața aplicației pare să se fi schimbat de atunci. Deși stadiul de dezvoltare a fost finalizat în 2019, ultimii doi ani au fost petrecuți testând sistemul pe diferite platforme și în diverse industrii.

Speculații cu privire la lansarea completă a CBDC-ului au existat de ceva timp, însă în fiecare an de până acum autoritățile chineze par să organizeze și mai multe teste. Mai multe țări din Europa și Asia au planuri pentru a începe testarea unui CBDC în 2022, însă China se află la câțiva ani în fața acestora în ceea ce privește dezvoltarea tehnologică și testarea.

Guvernul ar putea decide să lanseze e-CNY în 2022, noile speculații fiind alimentate de lansarea acestui nou wallet. Acest lucru nu a fost însă confirmat oficial, așa că nu avem o dată clară pentru posibila lansare.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.