fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,986.00-1.37%
  • ethereumEthereum$2,041.63-1.68%
  • ElrondElrond$99.240.71%

Pozițiile deschise pe piața derivativelor Bitcoin ajung la un nou record

deivative bitcoin

Pozițiile deschise (open interest – OI) în combinație cu noi investiții pe piața derivativelor sugerează o perioadă de volatilitate masivă, conform analiștilor.

Valoarea Bitcoin e pe cale să intre într-o perioadă de volatilitate ”explozivă” pe măsură ce activitatea pe piețele de derivative a fost reluată în 2022. Într-un tweet publicat pe 4 ianuarie, un analist al Arcane Research pe nume Vetle Lunde a confirmat faptul că pozițiile deschise legate de Bitcoin au ajuns la valori record.

Contractele futures și options legate de Bitcoin au avut de suferit (în sensul că nu a existat activitate prea mare) spre sfârșitul anului 2021, însă se pare că după sărbători, acestea au revenit în forță.

Unii oameni sunt de părere că traderii instituționali or să devină o forță masivă pe piețele Bitcoin, iar derivativele par să arate deja un nou val de interes față de cryptomonedă.

“BTC denominated open interest in BTC perpetuals surpassed November highs today with the leverage accumulating on neutral to slightly below neutral funding rates. Seems explosive tbh.”

… explică Lunde. Co-fondatorul platformei Decentrader pare să fie de acord cu predicția lui Lunde, spunând că OI-ul Bitcoin este destul de mare în comparație cu market cap-ul. Acesta se îndoiește că luna ianuarie va trece fără ”artificii” în urma acestei observații.

Deși discuția s-a purtat până acum în jurul Bitcoin, există o oportunitate de creștere uriașă pentru unele din altcoin-uri, după cum spune și Michaël van de Poppe de la Cointelegraph.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.