fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,969.00-1.31%
  • ethereumEthereum$2,043.21-1.49%
  • ElrondElrond$99.420.48%

Rețeaua Solana pare să fi suferit un nou atac DDoS

solana ddos

Anunțul a fost făcut inițial de jurnalistul Colin Wu de la Wu Blockchain, care spunea că rețeaua Solana a fost scoasă din funcțiune pe 4 ianuarie (ieri), printr-o serie de spam-uri – deci practic modul clasic de execuție al unui atac DDoS.

Acest tip de atac are scopul de a ”înfunda” rețeaua trimițând o mulțime de request-uri pe un site (sau un sistem) pentru a încetini sau chiar scoate din funcțiune complet o rețea.

Până la momentul actual, cei din spatele fundației Solana nu au oferit un răspuns oficial în legătură cu acest eveniment. Mai mulți useri pe Twitter au afirmat în schimb că rețeaua a fost încetinită masiv, însă nu a fost scoasă de tot din funcțiune.

Mai mulți useri ai subreddit-ului r/CryptoCurrency au confirmat situația, spunând că astfel de atacuri, numite de ei vulnerabilități de sistem, sunt un deal-braker pentru investitorii serioși.

”Un blockchain bine-gândit nu ar trebui să aibă atacatori, ar trebui să poată produce block-uri în continuare pe baza unor parametri ai rețelei, nu să se strice odată ce cineva spamează tranzacții.”

… pare să fie sentimentul general pe Reddit. Acesta este al treilea atac de tip DDoS suferit de rețeaua Solana, cel mai recent fiind în septembrie 2021. La vremea aceea, rețeaua a fost scoasă din funcțiune timp de 17 ore în urma unui spam masiv pe DEX-ul său Raydium.

La vremea respectivă nu au fost suferite pierderi financiare, însă developerii au fost criticați pentru faptul că au fost nevoiți să repornească rețeaua.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.