fbpx
  • bitcoinBitcoin$16,244.65-1.81%
  • ethereumEthereum$1,176.25-3.03%
  • elrond-erd-2MultiversX (Elrond)$42.63-2.57%

O firmă de Bitcoin mining ‘eco-friendly’ strânge 100 de milioane de dolari în investiții

crypto mining stronghold

 

Stronghold Digital Mining este un grup de miners bazat în Pennsylvania care profită de reziduuri de cărbune pentru a-și alimenta centrele cu energie.

În multe părți de pe glob, reziduurile de cărbune și AMD (reziduuri chimice) sunt unele dintre cele mai mari surse de poluare. Apa de ploaie se poate amesteca cu reziduurile de cărbune ce generează AMD, care la rândul său poate polua râurile și lacurile din apropiere.

Cei de la Stronghold folosesc aceste reziduuri pentru a crypto mining, și mai mult, aceștia donează pământul curățat de deșeuri înapoi comunității. Cei 100 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru a-și extinde operațiunile.

Aceștia se așteaptă să aibă în jur de 28,000 de dispozitive de mining până la sfârșitul anului. Compania se află într-un parteneriat cu DEP (departamentul de protecție a mediului) din Pensylvania.

Statisticile arată că Stronghold a recuperat în acest mod peste 1000 de hectare de teren. În același anunț, cei de la Stronghold menționează că sunt în discuții pentru a achiziționa mai multe centre de acest tip.

CEO-ul companiei, Greg Beard, susține că modelul după care funcționează Stronghold se aliniază cu politicile eco-friendly impuse de autorități, și de public, în general.

Cei de la Stronghold estimează că va fi nevoie de aproximativ 30 de ani pentru a recupera pământul din jurul centrului din Pennsylvania. Conform acestora:

“For each bitcoin mined by the company, an estimated 200 tons of waste coal is eliminated.”

După cum am scris zilele trecute, alte grupări de mining ca EZ Blockchain, Upstream Data și Crusoe Energy Systems își reduc emisiile de carbon folosind flare gas. Unele dintre aceste companii sunt în parteneriate cu autorități din staturile lor.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *