fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,256.003.61%
  • ethereumEthereum$4,293.8211.15%
  • ElrondElrond$251.346.32%

Bitcoin miners au avut venituri de peste 600 de milioane de dolari din luna februarie

bitcoin miners

Conform datelor Glassnode, wallet-urile Bitcoin miners au acumulat aproximativ 14,000 de BTC (în jur de 600 de milioane de dolari) în ultimele 6-7 luni.

Raportul publicat de Glassnode arată și că datorită bull market-urilor din 2020 și 2021, mulți miners au ales să stocheze monedele obținute. Până atunci, aceștia obișnuiau să le vândă pentru a-și acoperi costurile de electricitate și hardware.

În urmă cu câteva luni, când miners din China au fost forțați să își oprească operațiunile de către guvern, hash rate-ul rețelei a scăzut cu 51% până la un minim de 90 Exahashes spre sfârșitul lunii iunie.

Hashrate-ul Bitcoin s-a recuperat însă de atunci la o medie săptămânală de 137 Exahashes. Acest număr este în continuare cu mult sub cel atins în ATH-ul din luna mai de 184.

Deși miners au acumulat tot mai multe venituri și hash rate-ul rețelei s-a recuperat, acțiunile (shares) companiilor de mining au început să scadă. Acest lucru este parte a unui trend care a învăluit tot stock market-ul.

Motivul este frica impactului pe care l-ar putea avea falimentarea gigantului imobiliar din China, Evergrande. De exemplu, prețul acțiunilor Riot Blockchain a scăzut cu 2.4% de pe 20 septembrie.

Competitorii din industrie, Marathon și Hive Blockchain au avut de asemenea pierderi de 1.5% în aceeași perioadă. Cele mai mari scăderi de preț ale acțiunilor au fost cele ale Hut 8, în valoare de 5.4%. În ultimele zile, prețul Bitcoin continuă să aibă un trend negativ.

Valoarea celei mai mare cryptomonede este la momentul scrierii articolului aproape de 43,000 de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *