fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,837.00-0.89%
  • ethereumEthereum$1,612.80-1.33%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.562.55%

Bitcoin: crește numărul de investitori pe termen lung, semn potențial de creștere a prețului

Bitcoin nu a fost niciodată mai popular în rândul investitorilor pe termen lung, potrivit unor date recente publicate de Glassnode. Creșterea proporției de wallet-uri care dețin Bitcoin de cel puțin un an poate fi un semn al creșterii prețului monedei.

Număr record de HODLeri

HODLing este un termen specific industriei crypto, referindu-se la acțiunea de a deține o monedă pe termen lung. Glassnode a raportat că proporția de Bitcoin care a fost deținută pentru cel puțin un an a atins un record de 68%. În același timp, 55% din Bitcoin a fost deținut pentru cel puțin doi ani și 40% pentru trei ani.

Semnale Bullish

Specialiștii consideră acest comportament un semn bullish, pe motiv că investitorii aleg să dețină Bitcoin în loc să-l vândă. Această tendință contrastantă cu cea din piața acțiunilor din SUA, unde investitorii își vând activele într-un timp semnificativ mai scurt decât în trecut.

Perspectiva analiștilor

Sean Farrell, șeful departamentului de cercetare în active digitale la FundStrat, a declarat că a fi un deținător pe termen lung a devenit din ce în ce mai popular în timp. “Tendința este bullish în măsura în care înseamnă că prețurile mai ridicate sunt înainte în acest ciclu și orice reticență de a vinde din partea HODLerilor actuali ar putea duce la o mini-strângere a ofertei,” a spus Farrell.

Un nou record

Raportul Glassnode mai arată că oferta pe termen lung, definită ca monedele deținute mai mult de 155 de zile, a atins de asemenea un nou maxim istoric, ajungând la 14.46 milioane de Bitcoin. Acest lucru reflectă monedele achiziționate imediat după eșecul FTX, care s-au maturizat acum într-un statut de deținător pe termen lung.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *