fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,199.000.53%
  • ethereumEthereum$2,021.640.10%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.14-2.19%

Binance finanteaza achizitionarea retelei Twitter de catre Elon Musk

Un grup de investitori, inclusiv Sequoia Capital, Fidelity Group, exchange-ul crypto Binance, Ellison si altii, s-au unit pentru a strange fonduri pentru a sprijini oferta lui Elon Musk de 44 de miliarde de dolari pentru Twitter.

Peste 7 miliarde de dolari adunati pentru „imbunatatirea platformei Twitter”

Luna trecuta, Twitter BOD (Board of Directors) a fost de acord sa vanda reteaua de socializare pentru 54,20 USD per actiune, catre o entitate privata detinuta exclusiv de Elon Musk, fondatorul si CEO-ul Tesla si al companiei de SpaceX, in varsta de 50 de ani. In urma tranzactiei, Twitter va deveni o companie privata.

Pana acum, suma totala stransa este de 7,14 miliarde de dolari, ceea ce este putin peste un sfert din totalul fondurilor necesare.

Potrivit unui raport dezvaluit joi, co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, a avut contributia cea mai semnificativa, 1 miliard de dolari. Un raport 13D actualizat a aratat ca Sequoia a investit 800 de milioane de dolari, VyCapital 700 de milioane de dolari, Binance 500 de milioane de dolari si Andreessen Horowitz 400 de milioane de dolari. In special, niciun investitor nu a investit mai mult de 1 miliard de dolari, iar marile firme de capital privat inca nu si-au manifestat interesul.

Dupa numeroase plangeri privind restrictiile de continut si lipsa libertatii de exprimare pe platforma de socializare, Elon Musk s-a oferit sa cumpere Twitter. Aceasta miscare a afectat pozitiv pretul actiunilor Twitter si criptomoneda Dogecoin.

Twitter va ramane gratuit pentru toata lumea

Desi contractul lui Musk este inca in lucru, el a sugerat ca serviciul sa ramana gratuit pentru utilizatorii ocazionali, exceptie vor face corporatiile si guvernele.

Potrivit The Wall Street Journal, Elon Musk ar putea lista din nou Twitter la bursa dupa achizitie. Potrivit site-ului de presa, citand surse, el ar putea lista Twitter peste trei ani de la cumparare.

Comisia Federala de Comunicatii din SUA a declarat la inceputul acestei saptamani ca nu are autoritatea de a interveni in achizitia miliardarului. Potrivit raportului, autoritatile de reglementare antitrust ar trebui sa accepte tranzactia, deoarece aceasta va creste dreptul la libertate si alegere al consumatorului.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *