fbpx
  • bitcoinBitcoin3.97%
    $26,753.00
  • ethereumEthereum2.86%
    $1,869.70
  • elrond-erd-2MultiversX-0.56%
    $36.31

Portugalia: Se pot achizitiona proprietati imobiliare direct cu Crypto

 

Datorita modificarilor recente ale legislatiei imobiliare din Portugalia, cineva ar fi reusit sa cumpere un apartament pentru 3 BTC, fara a mai fi nevoie sa converteasca mai intai in euro.

 

Potrivit unui raport, publicat pe 8 mai, de Lubomir Tassev pentru Bitcoin News, un apartament cu doua dormitoare in Braga a fost achizitionat direct cu crypto, intr-un schimb descris de presa locala ca fiind prima astfel de tranzactie reala din Portugalia.

Braga este capitala resedinta a districtului cu acelasi nume, situata in nord-vestul tarii si al provinciei istorice si culturale Minho.

Potrivit unui raport al portalului de stiri Idealista, cumparatorul a platit 3 BTC, in valoare de aproximativ 110.000 euro in momentul achizitiei, iar titlul de proprietate al imobilului a fost transferat in Póvoa de Varzim, districtul Porto, joi – 5 mai.

Aceasta tranzactie imobiliara a avut loc cu ajutorul agentiei imobiliare Zome, al firmei de avocatura Antas da Cunha Ecija & Associados, al presedintelui Camerei Notariale din Portugalia si al partenerilor cu sediul in Zug, Elvetia.

Într-o postare de pe Facebook, Zome confirma:

 

„S-a facut istorie pe piata imobiliara! Primul Act Public de vanzare a unei case, platita cu criptomonede in Europa a fost realizat astazi, cu participarea ZOME, impreuna cu firma de avocatura Antas da Cunha ECIJA, Bastonario dos Notaries din Portugalia si alti parteneri din Crypto Valley – Elvetia.”

 

*Sursa imagine: ZOME/@zomept/Facebook
Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *