fbpx
  • bitcoinBitcoin$26,785.00-1.11%
  • ethereumEthereum$1,612.27-1.36%
  • elrond-erd-2MultiversX$26.572.77%

Bank of America: CBDC vor revoluționa lumea

Potrivit unui raport recent publicat de Bank of America, economia complet digitală va elimina cu ușurință toți intermediarii, va elimina sistemele de decontare, va reduce costurile și va asigura transparența pentru a rezolva problemele ineficiente de alocare a capitalului. 

Cercetarea a arătat că CBDC va capta peste 1,4 miliarde de oameni fără access la servicii financiare la nivel global, inclusiv  6,5% din totalul numărului de persoane din Statele Unite. Aceștia vor putea avea access inclusiv la servicii de credit, cum ar fi împrumuturile pentru ziua de plată.

Utilizarea CBDC de către cei nebancarați le va oferi tranzacții transfrontaliere fără întreruperi, va stabili istoricul de credit și va oferi scoruri de credit .BoA a afirmat că întârzierea lansării CBDC și a utilizării stablecoin-ului pentru plăți transfrontaliere ar putea duce la o pierdere a controlului politicii monetare pentru băncile centrale. Mai târziu, asta ar putea duce la inflație negativă. Potrivit cercetării, volumul tranzacțiilor de monede stabile în 2022 a fost de 7,9 trilioane de dolari.

 

Raportul, totuși, ține cont de posibilitatea de a avea un viitor în care stablecoins și CBDC pot coexista , iar stablecoin-ul va fi folosit pentru dezvoltarea de contracte inteligente. În același timp, CBDC va fi mai utilizat datorită interoperabilității sale. 

BoA a dezvăluit, de asemenea, posibilitatea riscului de  lipsă de lichiditate și de instabilitate financiară dacă oamenilor li se permite să se retragă din bănci și să se convertească la CBDC. 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *