fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,224.000.70%
  • ethereumEthereum$2,025.500.12%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.17-2.05%

Banca centrală europeană face progres cu proiectul CBDC

ecb

Pe 14 iulie, ECB (European Central Bank) a anunțat că executivul său a aprobat trecerea la faza de investigații a proiectului ce vizează digital euro.

Conform anunțului, această fază va dura 24 de luni și va aborda problemele legate de design-ul și distribuția unui CBDC. În acest sens, banca se va consulta cu entități competente cum ar fi bănci și comericanți.

Oficialii ECB au subliniat faptul că un euro digital are rolul de a complementa banii cash, nu de a îi înlocui. Proiectul are ca scop principal asigurarea că plățile digitale rămân sub autoritatea băncilor centrale, și nu de a se muta sub tutela sectorului privat.

“Our work aims to ensure that in the digital age, citizens and firms continue to have access to the safest form of money, central bank money.”

… a declarat directoarea băncii, Christine Lagarde. Anterior, aceasta a declarat într-un interviu cu Bloomberg că se așteaptă ca CBDC-ul să fie lansat în următorii 4 ani.

Conform lui Fabio Panetta, un membru executiv al consiliului băncii, experimentele realizate până la ora actuală arată că un euro digital ar fi eco-friendly, adăugând că amprenta de carbon a monedei este neglijabilă în comparație cu cryptomonede ca Bitcoin.

Alte țări care au trecut la stadiile de testarea ale proiectelor CBDCs includ China, Coreea de Sud și Suedia.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *