fbpx
[ccpw id="485"]

Banca centrală din Jamaica avertizează cetățenii în legătură cu utilizarea de cryptomonede

jamaica

Ca multe alte autorități de reglementare de pe glob, Bank of Jamaica (BOJ), a menținut o poziție precaută când vine vorba de cryptomonede. Recent, banca a avertizat în mod oficial populația țării să nu folosească monede digitale.

“The bank is playing its role as a responsible central bank to caution our citizens, as we have done in the past. The last notice of this nature was issued in 2018, this is merely a reminder.”

… au scris oficialii băncii într-un raport. Motivul acestei poziții ar fi, printre altele, volatilitatea imensă și spălarea de bani. Totuși, banca lucrează la momentul actual la propria monedă digitală, cu planuri de a o lansa anul viitor.

Banca se află într-un parteneriat cu providerul de tehnologie irlandez eCurrency Mint pentru programul său CBDC, dar e important de menționat că tehnologia blockchain nu va fi implicată în acest proiect.

Directorul departmanetului de sisteme de plăți al băncii, Mario Griffith, a explicat că CBDC-uriel sunt diferite de cryptomonede, și că scopul proiectului nu e ca moneda digitală să înlocuiască banii cash sau alte medii de plată.

Diferența majoră dintre cele două clase de asset-uri, conform lui Griffith, este că un CBDC este eliberat și susținut de o autoritate centrală, banca centrală din Jamaica în cazul ăsta, în timp ce cryptomonedele sunt lansate de entități private.

Directorul a reiterat faptul că CBDC-ul va complementa banii cash, ci nu îi va înlocui. Dacă totul merge conform planului, CBDC-ul jamaican va fi lansat în 2022.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.