fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,169.00-1.48%
  • ethereumEthereum$3,036.21-0.67%
  • ElrondElrond$217.8313.40%

Banca centrală din Argentina: Cryptomonedele pot fi utilizate ca metodă de plată

banca centrala argentina

Directorul băncii centrale din Argentina, Miguel Pesce, spune că instituția pe care o conduce monitorizează monedele digitale însă nu va interzice celor care vor să le utilizeze drept metodă de plată să facă asta.

Acesta a criticat cryptomonedele spunând că volatilitatea, lipsa unui statut legal bine-definit și vulnerabilitatea legată de atacuri cibernetice sunt printre principalele motive pentru care acestea nu pot fi utilizate drept monede în Argentina.

Directorul a făcut declarațiile în cadrul unui eveniment organizat de o companie fintech din țară. Acesta a afirmat și că banca centrală trebuie să educe și să protejeze investitorii crypto pentru a preveni transformarea lor în victime ale unor escrocherii.

Sistemul financiar din Argentina s-a confruntat cu o rată a inflației mare în ultimul deceniu, lucru care a dus la o părere generală negativă legată de moneda națională, mulți oameni cumpărând dolari americani pentru a-și salva economiile.

În 2019, Pesce a introdus un decret care spune că orice cetățean poate cumpăra maxim 200 de dolari americani pe lună. Aceasta este doar una dintre reglementările care a dus la creșterea interesului față de cryptomonede.

Deși plățile în cryptomonede nu vor fi interzise de bancă, Pesce a declarat că oamenii ar trebui să-și convertească cryptomonedele în peso, moneda națională.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *