fbpx
  • bitcoinBitcoin$42,503.00-3.06%
  • ethereumEthereum$2,989.15-2.40%
  • ElrondElrond$210.679.33%

Parlamentul rus ar putea introduce reglementări pentru sectorul de crypto mining

rusia

Crypto miners ar putea fi recunoscuți oficiali în Rusia drept companii în viitorul apropiat. Parlamentul țării (State Duma) analizează o propunere care ar clasifica activitatea de mining drept o formă de antreprenoriat ce trebuie să se supună legilor locale.

Rusia a atras mai mulți miners în ultimii ani, după cum a declarat CEO-ul Minery pentru cei de la CoinGeek. Regiunea Siberia este foarte atractivă pentru aceștia datorită costurilor de electricitate foarte mici.

Temperaturile scăzute sunt de asemenea un avantaj, din moment ce miners nu vor fi nevoiți să investească în echipamente de răcire. Conform lui Anatoly Aksakov, liderul comitetului pentru piețe financiare din cadrul parlamentului rus.

Acesta a dezvăluit și că introducerea unor noi reglementări este acum posibilă, din moment ce Rusia a adoptat recent o lege legată de monedele digitale. Această lege nu clarifică însă detaliile cu privire la diferitele tipuri de cryptomonede, și nici la măsurile care ar trebui introduse.

Legea nu include de exemplu rata de taxare pentru profiturile din crypto, precum și nu definește activitatea de mining drept o activitate financiară.

Partea cea mai importantă rămâne stabilirea unei definiții pentru cryptomonede. După cum spune Aksakov, deși acestea se numesc ”cryptomonede,” sunt în mare parte folosite mai mult ca un instrument financiar în care se pot face investiții.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *