fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,174.000.34%
  • ethereumEthereum$2,023.10-0.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.18-1.90%

Banca centrală a Olandei retrage unele reglementări stricte din spațiul crypto

 

De Nederlandsche Bank (DNB) a revizuit unele reglementări implementate în sectorul crypto. În noiembrie 2020, autoritățile au cerut platformelor crypto să colecteze informații de la clienții lor pentru proceduri de tip know-your-customer.

Companiile care ofereau servicii crypto-related au fost forțate să verifice deținătorii de adrese Bitcoin. Mai exact, clienților li s-a cerut să încarce poze cu wallet-urile lor și să menționeze motivele pentru care au realizat tranzacțiile crypto.

Această regulă a provocat certuri între DNB și fanii crypto din Olanda. Într-o scrisoare adresată băncii, 25 de provideri de servicii crypto și-au exprimat nemulțumirea față de reglementările stricte de acest tip.

Spre începutul anului, exchange-ul olandez Bitonic a cerut să fie eliberat de obligația de a face astfel de verificări, argumentând că astfel de acțiuni nu au o bază legală și încalcă drepturile utilizatorilor. Compania a dat în judecat ulterior banca.

În urma acestui demers, o curte judecătorească din Rotterdam a obligat banca să răspundă la aceste obiecțiile exprimate de Bitonic. Ca urmare a procesului, DNB a admis că reglementările sunt în contradicție cu unele legi din țară și că nu ar fi trebuit să fie implementate.

 

”DNB declares the objection well-founded and revokes its primary decision of 17 November 2020.”

 

… a fost comentariul oficial oferit de bancă, într-o corespondență cu platforma de trading.

Odată cu această decizie, Bitonic a anunțat că va elimina procesul de verificare cât de curând posibil, și deci nu v-a mai cere clienților să-și facă poze la tranzacțiile din wallet.

 

”We are pleased that this relieves our customers of an unlawful and onerous procedure.”

 

… au declarat oficiali ai Bitonic.

Aceștia au mai adăugat și că întregul sector crypto din Olanda se confruntă cu costuri mari și poveri administrative care se speră să fie reexaminate, cerându-li-se politicienilor să reflecteze asupra acestui proces și a urmărilor lui.

Cei de la Bitonic spun că procesul juridic a afectat negativ lumea afacerilor și inovația în țară, un aspect aflat în completă opoziție cu poziția oficială a guvernului Olandei, dar totuși menționează că rezultatul procesului este unul pozitiv pentru viitorul acestei piețe, dar și al comunității internaționale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *