fbpx
  • bitcoinBitcoin$67,583.00-1.13%
  • ethereumEthereum$3,768.17-1.99%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.69-0.41%

O propunere legislativă introdusă de administrația Biden ar putea afecta negativ investitorii crypto

crypto biden

Investitorii crypto ar putea fi afectați negativ de propunerea administrației Biden de a introduce o taxă de 20% pentru veniturile nerealizate (unrealised gains). Măsură direcționată către cei bogați a fost clasificată însă drept ”nefezabilă,” și chiar ”neconstituțională” de unii analiști.

Propunerea numită “Billionaire Minimum Income Tax” este adresată celor cu o avere de peste 100 de milioane de dolari, și ar constitui o taxă de 20% pentru veniturile clasice, cât și cele nerealizate. Asta înseamnă că asset-urile care nu pot fi clasificate pentru moment drept venit (acțiuni, imobiliare, crypto, etc.) vor fi taxate.

Acest plan pare să întâmpine o serie de probleme însă, începând cu definiția cuvântului ”venit.” În al doilea rând, nu există o infrastructură clară ce ar permite realizarea obiectivului menționat mai sus (cel de taxare).

Analistul Willy Woo crede că această propunere are potențialul de a afecta grav bursele, forțând fiecare fondator și investitor de succes să își vândă acțiunile din companiile lor de fiecare dată când acestea cresc în valoare, pentru a evita plata de taxe și mai mari.

Această propunere își are originile în ideea că cei bogați au posibilitatea de a decide când vor să plătească taxe, din moment ce averile lor există în mare parte în asset-uri ca acțiuni și imobiliare (non-cash), iar acestea sunt supuse unor politici de taxare preferențiale.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *