fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,097.003.52%
  • ethereumEthereum$4,305.8911.60%
  • ElrondElrond$251.026.28%

Autoritățile din Malaysia interzic platforma și aplicația mobilă a Binance

malaysia binance

Autoritatea SC (Securities Commission) din Malaysia a ordonat exchange-ului crypto să-și închidă website-ul și aplicațiile pe mobil disponibile pe teritoriul țării. Anunțul făcut vineri, 30 iulie, susține că Binance operează în mod ilegal în Malaysia, deși exchange-ul a fost inclus pe o listă care avertizează investitorii împotriva utilizării sale anul trecut.

Din această cauza, conform anunțului, SC a trimis o ”mustrare publică” către Binance Holdings Limited, dar și CEO-ului său Changpeng Zhao și a 3 altor entități aferente – Binance Digital Limited (înregistrată în UK), Binance UAB (în Lituania) și Binance Asia Services Pte Ltd. (în Singapore).

Așadar, cele 4 entități au primit un ordin de dezactivare a site-ului www.binance.com, și a aplicațiilor pe mobil aferente, în termen de 14 zile de lucru, începând de pe 26 iulie. Autoritățile spun că Zhao a primit un ordinar special să se asigure că această directivă va fi îndeplinită.

Cei de la The Block au contactat compania, iar un purtător de cuvânt al Binance a răspuns:

“We are aware of the notice from SC and can confirm that Binance.com does not operate out of Malaysia.”

Nu este tocmai clar dacă acest lucru înseamnă că website-ul Binance va continua să fie accesibil în ciuda ordinului primit, iar purtătorul de cuvânt nu a oferit mai multe detalii.

O situație similară a avut loc în Marea Britanie, când autoritatea britanică a ordonat BML – Binance Markets Limited – să își oprească activitățile pe teritoriul țării. Aceea companie este practic o entitate a Binance înregistrată în UK, însă nu e compania mamă în sine, din punct de vedere legal.

Ordinul autorității nu a afectat deci site-ul principal al Binance.com, din moment ce BML nu este compania care operează acest website, iar alte entități Binance nu intră sub jurisdicția FCA.

 

“Investors are advised to stop dealing with and investing through illegal DAX [Digital Asset Exchange]. Those who currently have accounts with Binance are strongly urged to immediately cease trading through its platforms and to withdraw all their investments immediately.”

… au scris oficialii autorității.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *