fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,124.00-1.33%
  • ethereumEthereum$3,032.40-0.81%
  • ElrondElrond$217.1113.02%

Synthetix lansează un DEX pe layer-2

synthetix

Exchange-ul descentralizat al celor de la Synthetix a fost lansat pe o platformă de tip layer-2 a blockchain-ului Ethereum, din pricina costurilor mari de tranzacție.

“As with many other DeFi applications, high gas costs are a central component of the UX issues faced by Synthetix in the past.”

… au comentat oficialii Synthetix, adăugând că mișcare va reduce gas fees de aproape 50 de ori. Până acum, exchange-ul se baza pe tranzacții high-end care au fost suficient de mari pentru a absorbii gas fees aferente.

Noul DEX utilizează oracolul celor de la Chainlink, ceea ce înseamnă că update-urile de preț vor fi mai frecvente, fapt ce va permite userilor să tranzacționeze folosind ratele la care se așteaptă.

Noul exchange se află încă în faza de testare și permite userilor tranzacționarea a 4 tokeni, sUSD, sBTC, sETH și sLINK. Synthetix a început inițial să folosească Optimistic Rollups în septembrie 2020. Apoi, în aprilie, a introdus capabilitatea de staking pe Optimistic Ethereum.

Noul exchange se numește Kwenta, iar cei interesați pot citi mai multe despre acesta în anunțul original făcut de cei de la Synthetix. Cei de la Synthetix operează unul dintre cele mai mari DEX-uri, cu un volum de trading zilnic de 12.3 milioane de dolari.

Aceștia oferă tokeni sintetici (de unde și acel ”s” din sUSD) legați de cryptomonede ca Bitcoin, Ethereum și o mulțime de alte proiecte DeFi, dar și stock tokens ai Facebook, Apple și Google.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *