fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,097.003.52%
  • ethereumEthereum$4,305.8911.60%
  • ElrondElrond$251.026.28%

Banca centrală a Braziliei face progrese semnificative cu proiectele sale digitale

crypto brazilia

Conform unui executiv al băncii pe nume Manoel Pinho de Mello, în următorii ani va avea loc o migrare semnificativă de la banii cash la opțiuni digitale de plată.

În cadrul unei discuții ce a avut loc joi, 5 iulie, legată de CBDC-ul la care lucrează banca centrală a Braziliei (BCB), oficialul a declarat că pentru introducerea unui sistem de plată digital este nevoie într-adevăr de o astfel de monedă, conform publicației Valor Economico.

Dacă designul acestor tipuri de monede este realizat eficient, CBDC-urile ar putea asigura o mai bună incluziune financiară, cât și reducerea costurilor și timpului necesar tranzacțiilor cross-border.

Introducerea unei monede digitale este un proces ce necesită un nivel înalt de precauție în ceea ce privește tehnologiile implicate, cât și designul, pentru a evita încălcarea legilor legate de protecția datelor, spune Mello.

Un alt aspect ce trebuie considerat este interacțiunea dintre monedele digitale a două țări, adăugă acesta. În acest sens, trebuie să existe o infrastructură care previne înlocuirea monedei naționale a unei țări cu a alteia.

“According to the current BCB assessment, the conditions for the adoption of a Brazilian CBDC will be achieved in two to three years.”

… au declarat oficialii băncii într-un comunicat de presă adresat celor de la CoinDesk. Directorul băncii, Roberto Campos Neto, a afirmat chiar că Brazilia ar putea introduce un CBDC anul viitor.

Recent, banca a lansat un nou sistem de plăți instantanee pe nume PIX, precum și un model de tip open banking ce implică încurajarea inovațiilor cu acces pe incluziune financiară. Conform oficialilor, succesul acestor două noi inițiative va face (sau nu) posibilă introducerea unui CBDC.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *