fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,963.00-1.41%
  • ethereumEthereum$2,042.53-1.61%
  • ElrondElrond$99.11-0.08%

Aurora lanseaza un fond de finantare de 90 de milioane de dolari, pentru dApps DeFi pe Near Protocol

 

Aurora, un EVM (Ethereum Virtual Machine) conceput pentru a scala DApps-urile construite pe Near Protocol, a lansat azi un un Token Fund in valoare de 90 de milioane de dolari.

 

Fondul a fost inaugurat in parteneriat cu Proximity Labs si se va concentra pe sustinerea aplicatiilor de finantare descentralizata (DeFi) pe protocolul Near.

Acesta este o platforma de DApps, care are in focus gradul de utilizare in randul dezvoltatorilor si al utilizatorilor. 

In calitate de concurent emergent de tip Layer 1 al Ethereum, Near Protocol este, de asemenea, capabil sa sustina Smart Contracts si opereaza folosind un consensus mechanism proof of stake.

Finantarea a fost oferita de Aurora Labs, care a alocat 25 de milioane de tokeni AURORA din trezoreria sa DAO – evaluati in prezent la aproximativ 90 de milioane de dolari si directionati catre Proximity Labs.

Ca urmare a modelului de finantare, Proximity Labs va avea acum responsabilitatea gestionarii fondurilor si a acordarii de granturi dezvoltatorilor care doresc sa construiasca DeFi Dapps pe Aurora.

Echipa Aurora Labs considera ca structura de finantare bazata pe token va creste, de asemenea, activitatea in retea.

Fondatorul Aurora Labs, dr. Alex Shevchenko, a declarat ca lansarea noului Token Fund va ajuta ca dezvoltarea aplicatiilor Ethereum pe protocolul Near sa devina mult mai atractiva pentru developers.

 

„Aurora DAO isi continua misiunea de a extinde economia Ethereum in afara blockchain-ului Ethereum. Acest grant este urmatorul mare pas in dezvoltarea ecosistemului Aurora si sunt fericit ca Proximity Labs ne insoteste in aceasta calatorie.”

 

EVM este un Computer Engine Blockchain-based care se afla in centrul sistemului de operare Ethereum, responsabil pentru executarea tranzactiilor, implementarea contractelor inteligente si alte functionalitati de operare, pe langa faptul ca le permite devs sa construiasca DApp-uri pe blockchain-ul sau.

Un numar tot mai mare de blockchain-uri independente au adoptat EVM ca Smart Contract Engine, inclusiv BNB Chain, Avalanche Chain, Polygon si Fantom.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.