fbpx
  • bitcoinBitcoin$30,011.00-1.27%
  • ethereumEthereum$2,042.73-1.68%
  • ElrondElrond$99.020.46%

Ar putea insemna colapsul Terra, sfarsitul pentru Algorithmic Stablecoins?

 

In timp ce Terraform Labs si membrii comunitatii Terra se straduiesc sa salveze stablecoiunul TerraUSD, expertii in domeniul reglementarilor spun ca acest colaps, la care asistam acum deja mai putin socati, ar putea fi sfarsitul pentru Algorithmic Stablecoins, asa cum le cunoastem in prezent.

 

„Este un sfarsit trist pentru acest experiment algoritmic, inovator in nisa stablecoin-urilor […] Stimulentele algoritmice pentru stablecoin pegs raman o problema nerezolvata.”

 

…a declarat Adil Abdulali, seful managementului portofoliului la Securitize.

 

UST s-a prabusit dramatic in aceasta saptamana, pretul cazand de la 1 USD si atingand un minim de 0,298 USD, potrivit CoinGecko. 

Criptomoneda adiacenta tokenului, LUNA, a scazut de la 86 USD, pret inregistrat saptamana trecuta, la aproximativ 0.05 USD in momentul publicarii.

Pentru unii, situatia ar putea constitui, in timp real, argumentul care sustine ingrijorarile organismelor legislative cu privire la industria stablecoin-urilor, potrivit secretarului Trezoreriei SUA, Janet Yellen.

 

„Este destul de obisnuit sa ne trezim ca avem nevoie de reglementari doar atunci cand apare o criza […] Un „call to action” este probabil modul in care a descrie aceasta situatie.”

… a spus Jonathan Dharmapalan, CEO-ul eCurrency, companie ce ofera tehnologie pentru bancile centrale, astfel incat acestea sa poata emite si distribui CBDCs. 

De luni de zile, autoritatile si organismele de reglementare au promis ca vor veni cu propuneri pentru noi reguli care sa asigure protectia investitorilor, insa parlamentarii si agentiile guvernamentale nu par sa convina asupra unei cai viabile.

 

„Stablecoins sunt o forma de bani privati. Problema cu asta este ca emitentii acestora isi seteaza propriile reguli si nimeni nu stie daca ele sunt adecvate.”

 

… a mai spus Dharmapalan. 

 

Ceea ce sugereaza declaratiile este ca alti emitenti de stablecoins ar trebui sa se astepte la reglementari mai drastice, dar ca, este important sa se ia in considerare si tipul de stablecoin luat in considerare.

Cele reserve-backed, cum ar fi Circle si Tether, au, cel putin conform declaratiilor echipelor din spatele lor, rezerve solide de active sigure, cum ar fi numerar si echivalente de numerar. 

Tokenii algoritmici, cum ar fi UST, se bazeaza pe Smart Contracts care folosesc incentives pentru a mentine pretul.

 

„Monedele stabile algoritmice inca mai au nevoie de lucru. Niciuna nu a functionat.”

 
…a concluzionat Abdulali.
 

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.