fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,293.003.67%
  • ethereumEthereum$4,290.3211.20%
  • ElrondElrond$251.656.41%

Asociația Diem părăsește Elveția și se întoarce în SUA pentru a lucra la un nou dollar-backed stablecoin

 

Pe 12 mai, oficiali ai Diem Association au anunțat că firma își va abandona planurile de a se înregistra la FINMA, autoritatea de reglementări financiare elvețiană, și se va întoarce în SUA.

Pe lângă relocare, aceștia au mai declarat că vor înregistra compania la FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) și vor intra într-un parteneriat cu Silvergate Bank pentru a lansa mult-așteptatul stablecoin fixat în raport cu dolarul american.

Oficialii nu au menționat unde anume în SUA se vor stabili și au respins cererea The Block de a comenta subiectul. CNBC a raportat că noul sediu va fi în Washington, în timp ce D.C. Silvergate are sediul în California.

Pe fondul parteneriatului anunțat de Diem, Silvergate a precizat că:

 

“both organizations are continuing to prioritize technological and operational readiness for a pilot, as the parties finalize the terms of a definitive agreement.”

 

Totuși, aspectul tehnologic nu a fost factorul principal care a stat în calea lansării. Mutarea în SUA vine după 2 ani de certuri cu autoritățile de reglementare din țară.

Când Facebook a dezvăluit Diem, cunoscut ca Libra în 2019, sediul acestora din Elveția a fost una dintre problemele pe care le-au citat autoritățile de reglementări crypto din SUA cu privire la intențiile proiectului.

Congresul SUA i-a audiat pe David Marcus și Mark Zuckerberg pentru a clarifica aceste intenții.

Asociația Libra, mai apoi a realizat un rebranding și și-a redus ambițiile de la o cryptomonedă backed de un grup de altele tradiționale, la stablecoin-ul fixat în raport cu dolarul american, care formează baza rețelei propuse de ei.

Recent, Diem a continuat să-și exprime bunăvoința de a lucra cu autoritățile de reglementare, inclusiv pentru un parteneriat care să dezvolte tehnologia de bază pentru CBDCs

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *