fbpx
  • bitcoinBitcoin$29,864.00-1.97%
  • ethereumEthereum$2,033.65-2.28%
  • ElrondElrond$98.02-1.14%

Analiză: SEC va aproba mai degrabă un Ethereum ETF bazat pe futures decât unul Bitcoin pe piața spot

sec sua etf

Autoritatea financiară americană SEC și-a reiterat săptămâna trecută poziția față de un Bitcoin ETF bazat pe piața spot când a respins cererea pentru un astfel de fond depusă de cei de la VanEck.

Spunem ”reiterat” pentru că directorul SEC, Gary Gensler, a declarat anterior că piața crypto nu e destul de ”matură” pentru a avea un ETF spot-based. Așadar, comunitatea speculează acum șansele aprobării unui Ethereum ETF.

Analistul James Seyffart al Bloomberg e de părere că un Bitcoin ETF bazat pe piața spot are șanse să fie aprobat în 2022, însă nu este exclus ca SEC să amâne decizia pentru 2023. Acesta spune și că un Ethereum ETF ar putea fi aprobat până la începutul 2022.

Aprobarea primelor Bitcoin ETFs luna trecută a reprezentat un pas istoric pentru adopția crypto la nivel global, generând un interes masiv din partea investitorilor instituționali. Piața crypto a trecut, ca urmare, de pragul de 3 trilioane de dolari.

Deși analiștii nu se așteaptă ca un Ethereum ETF să genereze un impact prea mare, acesta ar fi totuși un mai în față important pentru a doua cea mai populară cryptomonedă de pe glob.

Mai multe firme și-au retras cererile pentru ETF-uri spot-based ca urmare a respingerii de săptămâna trecută. În același timp, există mai multe companii care au depus cereri pentru Ether ETFs bazate pe contracte futures, printre care Galaxy Digital și MoneyTree.

O parte din comunitatea crypto spune că SEC preferă aceste ETF-uri bazate pe futures pentru că sunt mai ușor de manipulat în comparație cu cele spot-based. Vorbim aici de control la nivel de autoritate financiară, fluctuațiile unui ETF spot fiind bineînțeles supuse de asemenea la volatilitate, volatilitatea cauzată însă fluctuațiile în prețul Bitcoin.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.