fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,899.00-1.88%
  • ethereumEthereum$1,199.66-2.32%
  • ElrondElrond$55.94-3.86%

Upgrade-ul Taproot al Bitcoin tocmai a fost lansat

taproot bitcoin

Cel mai important upgrade al rețelei, din 2017 și până în prezent, Taproot, a fost lansat în weekend-ul acesta (12-14 noiembrie). Noul protocol este axat pe confidențialitate și ascunderea tranzacțiilor ”mai complicate,” reducând în același timp taxele și făcându-le mai rapide.

Upgrade-ul a intrat în vigoare pe 12 noiembrie, fiind așteptat de comunitatea Bitcoin de peste 7 ani. Modul în care tranzacțiile de tipul precizat mai sus sunt ascunse este următorul:

Taproot schimbă practic modul în care aceste tranzacții sunt semnate, noul protocol utilizând așa-numitele semnături ”Schnorr.” Algoritmul lui Schnorr este destul de similar cu cel utilizat anterior pe rețea (ECDSA – Elliptic Curve Digital Signature Algorithm).

Cei de la Binance Academy au un articol în care intră în mai multe detalii despre modul în care acestea funcționează, precum și diferențele dintre ele. Ideea principală este că cel puțin pentru moment, upgrade-ul va face ca tranzacțiile multi-sig să fie mai rapide și mai ieftine.

În acest sent, Taproot este cel mai important upgrade de la SegWit (2017). SegWit a reparat atunci mai multe bug-uri și a permis ca mai multe tranzacții să poată fie incluse într-un block – punând practic bazele soluțiilor (sau canalelor) de tip Layer-2, cum ar fi Lightning Network.

Valoarea BTC continuă să fluctueze în intervalul 63-68,000 de dolari, prețul actual fiind de 66,229, conform datelor CoinGecko. Din moment ce schimbările introduse de Taproot sunt în mare parte behind the scenes, nu este tocmai surprinzător că piața nu a reacționat puternic la știre.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.