fbpx
  • bitcoinBitcoin2.19%
    $28,789.00
  • ethereumEthereum0.40%
    $1,820.71
  • elrond-erd-2MultiversX-2.34%
    $43.41

Uniswap v3 întâmpină probleme la lansare

 

Lansarea Uniswap v3 a fost unul dintre cele mai așteptate evenimente din calendarul crypto pe anul acesta. 

Upgrade-ul a intrat în vigoare pe 5 mai, dar multe dintre funcțiile care ar fi trebuit să îmbunătățească viteza și costurile tranzacționării, lipsesc.

Investitorii au accesat sfera crypto a social media pentru a-și împărtăși experiențele în legătură cu noul DEX, dar nu toate au fost pozitive.

Developer-ul Yearn Finance, ’banteg’ a comentat următoarele:

 

“If frontend gets a better quote from v2, why not just route it and show a notice? There is no reason in the world why a user would prefer getting a worse execution. v2 rollout had the same problem.”

 

DeFi Prime a avut de asemenea ceva de spus în legătură cu noua interfață, comentând nivelul de complexitate crescut al UI-ului în comparație cu v2. 

 

“Add liquidity UI now requires a master’s degree to figure out how to price your liquidity position.  It’s a huge step backward from the simplicity we had in v2.”

 

Majoritatea comentariilor negative au fost însă legate de costul utilizării platformei, în timp ce taxele rețelei Ethereum rămân mari, iar soluții care să limiteze consumul de energie nu au fost implementate în v3.

Se pare că Uniswap v3 consumă mai multă energie decât v2, cum era oarecum de așteptat. Mai exact, este cu aproximativ 28% mai costisitor din punct de vedere energetic, pentru tranzacțiile de tip single-hop

Pentru tranzacții mai ample, cross-buckets (sau cross-ticks), costurile energetice ar trebui să fie puțin mai mari, conform lui Haseeb Qureshi, partener al Drangonfly Capital.

Acesta a oferit ca exemplu o tranzacție de 3 wrapped ETH (wETH) în DAI, care necesită aproximativ 24 de dolari în taxe de rețea. 

O altă nemulțumire este costul astronomic necesar pentru a crea un pool și a adăuga lichiditate, care pare să fie 0.2 ETH (750 de dolari), conform unui developer.

Toate acestea sunt în directă opoziție cu promisiunile inițiale făcute de Uniswap.

Mai devreme astăzi, prețul UNI a scăzut marginal cu 1.6%, ajungând la 41.9 dolari, conform CoinGecko

Conform DappRadar, există în continuare 9.5 miliarde de dolari ca garanție pe platformă, așa că taxele mari nu au rezultat în pierderi remarcabile de lichidități.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *