fbpx
  • bitcoinBitcoin1.25%
    $28,674.00
  • ethereumEthereum-0.53%
    $1,809.95
  • elrond-erd-2MultiversX-3.81%
    $43.07

Aave lansează a treia versiune a portocolului său pe Ethereum

Aave urmează să lanseze cea de-a treia versiune a protocolului său pe Ethereum după o rundă de vot în cadrul DAO. Aave v3 va fi lansat cu suport pentru șapte active: Wrapped Bitcoin, Wrapped ETH, Wrapped staked ETH, USDC, DAI, Link și Aave.

Prețurile pentru toate activele, cu excepția WBTC și WETH , vor veni direct dintr-un flux Chainlink. Chainlink este un protocol oracle care poate furniza date către contractele inteligente.

Aave v3 pe Ethereum va veni cu un singur eMode activat. Caracteristica eMode de la Aave permite o eficiență maximă a capitalului pentru garanții și activele împrumutate cu o corelație ridicată a prețurilor. Implementarea inițială va accepta eMode numai pentru activele corelate cu ETH.

 

Lansarea Aave v3 pe Ethereum extinde abordarea multichain a protocolului. A treia iterație a aplicației Aave a semnalat intenția proiectului de a-și implementa protocolul pe mai multe rețele. Aave v3 a fost deja lansat pe șase blockchain-uri : Avalanche, Optimism, Polygon, Fantom, Harmony și Arbitrum.

Aave v2 pe Ethereum este cel mai mare creditor DeFi după volumul total blocat. Protocolul controlează active în valoare de peste 3,5 miliarde de dolari, potrivit DeFiLlama. A treia versiune a protocolului va exista alături de predecesorul său. Acest lucru se datorează faptului că DAO a decis să opteze pentru o nouă implementare a v3, în loc să renunțe la v2. Ca atare, utilizatorii au opțiunea de a-și migra pozițiile de la v2 la v3.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *