fbpx
  • bitcoinBitcoin1.25%
    $28,674.00
  • ethereumEthereum-0.53%
    $1,809.95
  • elrond-erd-2MultiversX-3.81%
    $43.07

Blockstream a strâns 125 de milioane de dolari pentru noi operațiuni de mining

Blockstream Corporation Inc. a declarat marți că a strâns 125 de milioane de dolari pentru a-și extinde operațiunile de mining Bitcoin și a satisface cererea mare pentru serviciile de găzduire instituțională.

Compania a organizat o strângere de fonduri seria B de 210 milioane USD în august 2021, care a fost folosită pentru a construi mai multe sisteme de mining, iar cea mai recentă strângere de fonduri va ajuta compania „să continue să construiască infrastructură pentru viitoarea economie Bitcoin”, a declarat președintele și directorul financiar al Blockstream, Erik Svenson.

 

Compania a spus că furnizarea de servicii de găzduire pentru mineri a rămas un segment de piață important fiind totodată mai puțin expus volatilitatea prețului Bitcoin. Blockstream a mai spus că își va extinde produsele miniere de energie regenerabilă și va continua să își dezvolte propriul sistem de mining Bitcoin.

În ciuda investiților, marjele de profit al minerilor au suferit o scăderea de 65% de la nivelul record din noiembrie 2021. Totuși, rata de dificultate a exploatării Bitcoin, care determină cât de multă putere de calcul este necesară pentru a verifica blocurile din blockchain, a atins un maxim istoric de 37,59 trilioane. Această creștere s-a datorat că mulți mineri din SUA au revenit online după ce o furtună puternică a întrerupt alimentarea cu energie și i-a forțat pe mulți să suspende operațiunile.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *