
Parteneriat inedit între NASA, Lonestar și Isle of Man pentru a combate teoriile conspirației.
O nouă eră a explorării spațiale
NASA, în colaborare cu startup-ul de computing Lonestar, cu sediul în Florida, și Isle of Man, plănuiește să trimită pe Lună “cuburi de date” în februarie 2024. Aceste date vor fi ulterior verificate pe Pământ folosind tehnologia blockchain.
Suit Up!
Today, the #Artemis II crew and @NASAGroundSys successfully conducted a launch day demonstration. The demo included test spacesuits, a ride to Launch Complex 39B, and going up the mobile launcher to the crew access arm white room.https://t.co/vHl28fVSYR pic.twitter.com/7ed1hGvvy4
— NASA's Kennedy Space Center (@NASAKennedy) September 20, 2023
Misiunea Artemis
În noiembrie 2024, NASA va lansa Artemis 2, o misiune cu echipaj care va orbita în jurul Lunii și se va întoarce pe Pământ. Deși nu va ateriza pe solul lunar, Artemis 2 este considerată ultima repetiție înainte de misiunea Artemis 3 din 2025, care va marca revenirea astronauților americani pe Lună.
Inovație și verificare
În cadrul misiunilor Artemis, Lonestar și Isle of Man colaborează pentru a dezvolta sisteme de stocare lunară pe termen lung, alimentate cu energie solară și care nu necesită infrastructură suplimentară. Conform unui raport al BBC Science Focus, se va utiliza tehnologia “francării digitale” pentru a crea timbre digitale stocate în cuburile de pe Lună. Aceste date vor fi apoi verificate pe Pământ cu ajutorul blockchain, asigurându-se astfel autenticitatea și integritatea lor.
Combaterea teoriilor conspirației
Datorită caracterului imutabil al blockchain-ului, orice astronaut care va ateriza pe Lună în viitor va putea interacționa cu aceste cuburi de date, iar această interacțiune va fi validată prin blockchain. Astfel, orice teorie a conspirației legată de aterizările pe Lună ar putea fi rapid demontată. Deși blockchain-ul nu poate combate speculațiile legate de aterizările din secolul trecut, va servi ca un registru incontestabil pentru viitoarele misiuni.
Într-un interviu pentru Science Focus, șeful inovației de la Digital Isle of Man a menționat dificultatea cu care NASA a încercat să demonteze ideea că a falsificat cele șase aterizări pe Lună dintre 1969 și 1972. Cu ajutorul blockchain-ului, speranța este ca aceste dubii să nu mai apară în viitor.

newsletter crypto bully
CryptoBully este un Newsletter marca Cryptonita unde incercam sa abordam subiectul crypto cu o tenta mai pozitiva – Subscribe si hai cu noi.