fbpx
  • bitcoinBitcoin$64,430.00-4.14%
  • ethereumEthereum$3,081.67-4.86%
  • elrond-erd-2MultiversX$39.31-4.23%

Sute de Români Pierd Milioane de Euro într-o Schemă Crypto Elaborată

Un scandal financiar zguduie comunitatea de investitori în cryptomonede din România. Ce părea a fi o afacere de aur se dovedește a fi un coșmar costisitor.

Investiții Pierdute

După ani de investiții în cryptomonede printr-o firmă din Ilfov, aproximativ 900 de români au descoperit că nu mai au acces la conturile lor. Investițiile variau de la câteva mii de euro până la peste 100.000 de euro. În unele cazuri, sumele pierdute se ridică la milioane de euro, incluzând câștigurile acumulate.

O Afacere Aparent Serioasă

Inițial, totul părea a fi în regulă. Investitorii au înregistrat randamente bune și comunicarea cu firma era excelentă. Cu toate acestea, semnele de alarmă au apărut când activele au fost mutate pe o altă firmă și au început să apară întârzieri la retragerea banilor.

Acțiuni în Justiție

Grupul de investitori a formulat plângeri penale la DIICOT și la Poliție și a inițiat procese civile. Unul dintre investitori, viceprimarul Sectorului 4 din București, a reușit să își recupereze banii printr-o înțelegere cu firma.

Ce S-a Întâmplat?

Firma implicată, CBC Creative Finance S.R.L., este controlată de doi români și un britanic. Aceasta face parte dintr-un lanț de societăți cu activități în domeniul consultanței și investițiilor financiare. Investitorii au fost convinși să nu retragă sumele acumulate, ceea ce a permis schemei să continue.

Avertismentul Autorităților

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis avertismente cu privire la riscurile investițiilor în cryptomonede. Piața nu este încă reglementată, iar consumatorii se confruntă cu posibilitatea reală de a-și pierde toți banii investiți.

În concluzie, acest caz subliniază riscurile majore asociate cu investițiile în cryptomonede și necesitatea unei reglementări stricte pentru a proteja investitorii. Este un avertisment serios pentru toți cei care sunt tentați să investească în această piață volatilă și nereglementată.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *