fbpx
  • bitcoinBitcoin$56,746.00-0.06%
  • ethereumEthereum$4,534.83-0.32%
  • ElrondElrond$358.69-13.42%

Yuu Ito dorește să transforme orașul Tokyo într-un crypto powerhourse

 

Un deputat din Tokyo susține că adoptarea cryptomonedelor ar putea propulsa orașul la același nivel cu Londra și Hong Kong.

Yuu Ito, un membru al Tokyo Metropolitan Assembly, care este la momentul actual în al treilea său mandat, a făcut referire la planurile realizate de guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, ea declarându-și deja intențiile de a stimula situația financiară a orașului.

Koike a precizat că nu va fi ușor să aducă Tokyo la același nivel cu Londra sau cu alte hub-uri financiare asiatice ca Macau și Hong Kong, dacă nu se vor lua măsuri radicale.

Ito a completat că, afacerile din zona crypto ar putea ajuta în acest scop, dar că obiectivul va fi dificil de realizat, luând în considerare că utilizatorii de BTC din țară au scăzut semnificativ în ultimii 3 ani. Deputatul a susținut că taxele mari au speriat cel mai probabil investitorii.

Totuși, a mai adăugat și că, acțiuni ca propunerea de reabilitare a pieței Tsukiji – o piață locală de pește, datând din anii 1600 (deci istorică) – ar putea de asemenea juca un rol. 

Uriașa piață este acum închisă și va fi folosită ca depou de transporturi pentru Jocurile Olimpice din Tokyo vara aceasta.

Oficiali ai orașului au dezvăluit planuri de a reabilita piața într-un complex high-tech cu hoteluri și săli de conferințe, în următorii 20 de ani.

Sectorul crypto ar putea avea un rol în acest plan, transformând piața într-un ”centru comercial al cryptomonedelor”, afirmă Ito.

Deputatul a declarat că politicienii trebuie să abordeze problemele legate de politicile monetare și de taxarea Bitcoin. Acesta a propus crearea unei zone speciale în Tokyo, unde oamenii ar putea folosi cryptomonede fără a fi taxați.

Ito are deja un aliat în planurile sale, Nobuko Irie, o colegă din același consiliu, care a declarată că este de acord că soluțiile bazate pe Blockchain ar putea ajuta situația orașului pe termen scurt și lung.

Irie a spus că astfel de tehnologii ar putea ajuta în distribuirea de ajutor economic legat de pandemie și a sugerat că Tokyo ar putea dezvolta un spațiu în care piesele de artă NFT ar putea fi licitate.

În același timp, un sondaj realizat de Coin Post, care a inclus 1000 de entuziaști crypto din Japonia, a arătat că 68% dintre aceștia cred că BTC va crește în 2021, urmat de Ethereum cu 12.7% și XEM cu 7%.

Într-un comunicat, agenția de presă a declarat că 90% dintre respondenți au afirmat că dețin cryptomonede, în timp ce 60% au început să facă tranzacții în perioada 2015-2017. 6% au investit peste 184,000 de dolari în piața crypto.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *