fbpx
  • bitcoinBitcoin$43,169.00-1.48%
  • ethereumEthereum$3,036.21-0.67%
  • ElrondElrond$217.8313.40%

Coreea de Sud: 20% taxă pentru activitățile crypto mining

 

Conform unui raport publicat de Donga, crypto miners ar trebui să plătească taxe în funcție de veniturile lor.

Oficiali ai South Korean Ministry of Strategy and Finance vor aplica noi reguli pentru cei care acumulează cryptomonede cu valori de peste 2220 de dolari anual – o taxă de 20%.

Totuși, autoritățile de reglementare au clarificat că crypto miners și-ar putea scădea costurile de electricitate din totalul veniturilor, fiind considerate cheltuieli necesare.

 

”You have to prove how much you have mined the virtual currency by putting your computer in a specific place and how much the electricity bill came out.”

 

… a comentat Donga.

Comisioanele la tranzacții din venitul total vor fi, de asemenea, considerate în schema de taxare. Mai mult, crypto miners din țară ar trebui să-și depună declarațiile de venit anual, în luna mai, oferind detalii cu privire la valoarea cryptomonedelor obținute în ultimul an financiar.

Noua lege ar putea intra în vigoare din ianuarie, anul viitor.

După cum s-a raportat în secțiunea de știri Bitcoin.com la începutul anului, guvernul va începe să taxeze profiturile generate din tranzacțiile de cryptomonede din 2022, cu o taxă de 20%.

Autoritățile însărcinate cu supravegherea au monitorizat activ și detectat evazioniștii care nu și-au declarat în documentele depuse, sumele obținute din crypto assets deținute.

Guvernul metropolitan din Seoul a confiscat recent asset-uri în valoare de 25 de milioane de dolari de la sute de investitori care ar fi comis evaziune fiscală.

Această situație este folosită de către unele partide politice pentru a atrage votanți tineri în următoarele alegeri prezidențiale. Măsurile au generat o reacție negativă din partea populației din Coreea de Sud

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *