fbpx
  • bitcoinBitcoin4.27%
    $26,816.00
  • ethereumEthereum3.15%
    $1,874.15
  • elrond-erd-2MultiversX-0.30%
    $36.33

Volumul tranzacțiilor cu NFT-uri a scăzut cu 97%

Volumul tranzacțiilor cu NFT a scăzut cu 97% în septembrie, de la un nivel record din ianuarie. Potrivit datelor companiei de analiză Dune Analytics, valoarea totala a tranzactiilor a scazut de la 17 miliarde de dolari, la 466 e milioane de dolari. Scaderea volumelor vine la pachet cu declinul sectorului crypto, deoare investitorii si-au pierdut interesul din cauza situatiei macroeconomice din ultimul an. Din noiembrie 2021, capitalizarea pieței industriei crypto a scăzut cu aproximativ 2 trilioane de dolari.

În august, numărul tranzacțiilor comerciale care implică NFT-uri  a scăzut cu 40% în al doilea trimestru al anului, deoarece interesul pentru monedele digitale a scăzut.  În acest timp, volumul total de tranzacționare al NFT a scăzut de la 19,1 miliarde USD în primul trimestru la 11,26 miliarde USD în al doilea trimestru.

OpenSea, cea mai mare piață NFT din lume, a înregistrat, de asemenea, o scădere semnificativă a volumului zilnic de tranzacționare. Pe 26 august, volumul de tranzacționare pe platformă a scăzut la 10,05 milioane USD, cel mai mic din iulie 2021.

În iunie, un sondaj a arătat că majoritatea oamenilor care au cumpărat NFT-uri în al doilea trimestru al anului 2022 erau interesați doar să facă profit. Nu este surprinzător faptul că volumul de tranzacționare pe piață a scăzut în această perioadă. Peste jumătate dintre investitorii care au cumpărat NFT-uri au vrut doar să-și mărească poziția financiară.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *