fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,620.004.29%
  • ethereumEthereum$3,487.592.69%
  • elrond-erd-2MultiversX$35.891.82%

Inteligența Artificială: Soluția lui Vitalik Buterin pentru Cel Mai Mare Risc Tehnic al Ethereum-ului

Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, vede în inteligența artificială cheia pentru depășirea riscurilor tehnice. Oare AI poate fi cu adevărat salvarea?

Cryptomonede și AI: O Nouă Eră

Într-o lume unde tehnologia avansează cu pași agiganți, Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, aduce în discuție un potențial aliat neașteptat în lupta împotriva vulnerabilităților tehnice: inteligența artificială (AI). Într-o postare recentă pe X, Buterin își exprimă entuziasmul față de auditarea asistată de AI, care ar putea identifica și repara codul problematic din rețeaua Ethereum, descris de el ca fiind “cel mai mare risc tehnic” cu care se confruntă platforma.

Dezbateri și Experimente

Această perspectivă vine în contextul în care Ethereum se pregătește de lansarea upgrade-ului Dencun, un pas crucial pentru viitorul blockchain-ului. Totuși, nu toți sunt de acord cu fiabilitatea AI în detectarea erorilor. OpenZeppelin, de exemplu, a realizat experimente cu GPT-4, care a identificat vulnerabilități în contractele inteligente Solidity, dar a și creat uneori “vulnerabilități fantomă”.

Soluție sau Sursă de Probleme?

Pe de altă parte, scepticii, precum Kang Li de la CertiK, subliniază că utilizarea AI în codare poate aduce mai multe probleme de securitate decât soluții. Cu toate acestea, AI poate fi un asistent valoros pentru dezvoltatori, ajutându-i să înțeleagă mai rapid codul.

Prudență și Inovație

Buterin însuși recunoaște potențialul AI, dar avertizează asupra nevoii de prudență, mai ales în aplicații cu risc ridicat. Inteligența artificială, în combinație cu tehnologia blockchain, deschide noi orizonturi, dar vine și cu provocări semnificative. În final, echilibrul între inovație și securitate va defini viitorul cryptomonedelor și al tehnologiei blockchain.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *