fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,540.004.01%
  • ethereumEthereum$3,486.272.52%
  • elrond-erd-2MultiversX$35.911.38%

Binance vinde toți tokenii FTX în urma raportului Alameda Research

CZ a anunţat în weekend faptul că îşi lichidează toate deţinerile FTT (token nativ al exchange-ului FTX). CZ a transmis că a luat această hotărâre în urma dezvăluirilor recente, dar nu a specificat mai multe detalii. Totuşi, decizia să vine în urma raportului Alameda Research în care se arataă ca fondul de capital de risc deţine active 14,6 miliarde de dolari și datorii de 8 miliarde de dolari, inclusiv 7,4 miliarde de dolari în împrumuturi neidentificate. Problema este că din totalul de active, 5,8 miliarde de dolari sunt deţinute în FTT tokeni, lipsind lichiditatea necesară în cazul unui eveniment neprevăzut.

 

În acest caz, Binance a hotărât să lichideze fondurile primite ca parte a ieşirii de anul trecut dintr-o poziţie pe acţiuni în FTX pe care o avea din 2019. FTX cumpărase participația Binance în companie printr-o combinație de 2,1 miliarde de dolari de FTT și BUSD. CZ a spus că lichidarea este de așteptat să dureze câteva luni, din cauza condițiilor de piață și a lichidității limitate. Totodată, acesta a transmis faptul că o va face într-un mod care să minimizeze impactul pieţei asupra FTT.

Cu toate acestea, FTT a scăzut cu 14,1% în ultima săptămână, ajungând la preţul de 22$ la momentul redactării articolului. În ultimele 24 de ore, Binance a reprezentat 6,3% din volumul de tranzacționare al FTT, adică 95,4 milioane de dolari.

Unele voci din industrie spun că decizia Binance ar reprezenta o strategie de publicitate negativă pentru competitorul direct al acestuia, găsind un pretext bun de a-şi lichida poziţiile FTX şi de a crea o imagine negativă pentru exchange-ul rival. Cu toate acestea, Caroline Ellison, directorul executiv Alameda Research, s-a oferit să cumpere FTT-ul de la Binance la un preț fix de 22 de dolari.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *