fbpx
  • bitcoinBitcoin$37,264.000.70%
  • ethereumEthereum$2,027.170.09%
  • elrond-erd-2MultiversX$43.23-2.30%

VISA intră în parteneriat cu un startup fintech pentru a stimula adoptarea Bitcoin pe piețele emergente

 

Visa a intrat într-un parteneriat cu startup-ul Tala pentru a stimula adoptarea Bitcoin de către investitorii underbanked (acces limitat sau zero la servicii financiare mainstream – bănci ) din piețele emergente.

Cele două companii vor începe prin a oferi acces la cryptomoneda USDC, un stablecoin fixat în raport cu dolarul american. Anunțul a fost făcut miercuri.

În colaborare cu operatorul USDC, Circle și Stellar Development Foundation, Tala va asigura accesul la USDC prin intermediul wallet-ului său digital.

Implicarea Visa va permite companiei Tala să elibereze carduri conectate la portofelul digital.

Tala este un startup bazat în California ai cărui oficiali susțin că a furnizat credite în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru aproximativ 6 milioane de clienți din țări ca Mexic, Filipine, Kenya și India, sub forma de micro-credite.

Compania a strâns finanțări de peste 200 de milioane de dolari, incluzând 110 milioane de dolari în etapa D de finanțare, care a avut loc în august 2019, PayPal fiind unul dintre investitori.

Creditele luate prin aplicație încep de la 10 până la 500 de dolari. Clienții Tala au nevoie doar de un telefon cu Android, fără a li se cere detalii cu privire la istoricul creditelor.

Visa a confirmat stabilirea parteneriatului, în urma unei solicitări făcute de CoinDesk.  

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *