fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,724.00-2.18%
  • ethereumEthereum$3,467.51-2.51%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.19-4.77%

El Salvador Minează 474 Bitcoins Utilizând Energie Geotermală Vulcanică

Revoluția crypto din El Salvador capătă avânt. Pionieratul în utilizarea energiei geotermale pentru minarea Bitcoin pune El Salvador în fruntea inovațiilor ecologice.

Energia Vulcanică Alimentează Minarea Bitcoin

Sub conducerea președintelui Nayib Bukele, cunoscut pentru susținerea Bitcoin, El Salvador a instalat 300 de procesoare la o centrală electrică de stat lângă vulcanul Tecapa. Această centrală folosește energia geotermală pentru a mina Bitcoin într-un mod ecologic. Potrivit Biroului de Bitcoin al guvernului salvadorian, „din septembrie 2021, aceste eforturi au dus la minarea a aproximativ 473.5 Bitcoins, utilizând doar 1.5 megawați din cei 102 megawați generați”.

Impactul Minării Geotermale în Context Global

El Salvador a stabilit un precedent global în căutarea practicilor de minare sustenabile și responsabile, integrând energia geotermală în operațiunile de minare a Bitcoin. Utilizarea energiei geotermale, o sursă de energie regenerabilă și sustenabilă, a redus semnificativ amprenta ecologică comparativ cu metodele tradiționale de minare a Bitcoin. „Această inițiativă nu doar întărește activele noastre financiare, dar se aliniază și cu politicile noastre naționale energetice și de mediu”, a declarat Biroul de Bitcoin pentru Reuters.

Provocările Întâmpinate

Deși utilizarea surselor de energie sustenabile și regenerabile pentru minarea Bitcoin a fost apreciată la nivel global, El Salvador nu a scăpat de controverse. În 2021, când El Salvador a devenit prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca monedă legală, a stârnit scepticism și critici din partea organismelor internaționale precum Fondul Monetar Internațional. Cu toate acestea, industria minării crypto continuă să fie scrutinată din cauza consumului semnificativ de energie și a emisiilor de carbon la nivel global.

Prin inițiativa ecologică de a folosi energie geotermală vulcanică pentru a mina Bitcoins și a-și crește rezervele, El Salvador a stabilit un precedent global. Strategia țării este de a adopta Bitcoin ca monedă legală fără critici globale și probleme legate de emisiile de carbon.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *