fbpx
  • bitcoinBitcoin0.02%
    $23,089.00
  • ethereumEthereum-0.26%
    $1,599.53
  • elrond-erd-2MultiversX2.79%
    $44.86

Uniswap v3 va fi lansat pe 6 mai, la ce ne putem aștepta?

 

Cu noi produse și servicii lansate în fiecare săptămână în sectorul DeFi, platforma de tranzacționare descentralizată numărul unu în lume nu își poate permite să se culce pe lauri.

Mâine, 6 mai, Uniswap, care a inclus un upgrade la versiunea 2 anul trecut, urmărește să lanseze versiunea 3 a protocolului său, care promite utilizatorilor un mai bun control asupra lichidităților pe care le pun la dispoziție, dar și alte avantaje.

Uniswap este cel mai popular DEX bazat pe Ethereum, dar și un AMM (Automated Market Maker). În ultimele 24 de ore, Uniswap a raportat un volum de aproape 1.9 miliarde de dolari, conform CoinMarketCap.

Obiectivul Uniswap v3 este de a realiza cel mai flexibil și eficient AMM făcut vreodată. Acest DEX se axează pe 3 noi particularități.

Prima ar fi așa numita ”concentrated liquidity”, al cărui principal avantaj ar trebui să fie că investitorii nu vor mai avea nevoie de la fel de mult capital pentru a obține rezultate.

Mai mult, Uniswap va adăuga ”fee tiers” pentru ca investitorii să-și poată determina nivelul riscului atunci când realizează tranzacții cu assets volatile, care au tendința să-și schimbe prețul de la inițierea tranzacției și până la execuția ei.

În al treilea rând, acest nou protocol va introduce “easier and cheaper oracles”, care au, în mod normal, rolul de a se asigura că prețul este unul actualizat, reducând riscul de coin burn cauzat de eventuale erori de date.

Acestea sunt tipul de funcții care nu vor fi prea bine înțelese de către începători, dar îi vor ajuta pe veteranii DeFi să obțină profituri mai mari, conform Uniswap.

Aceste schimbări sunt necesare datorită intensificării competiției în sectorul DEX-urilor. La începutul anului, Kyber a dezvăluit planurile pentru versiunea a 3-a a protocolului său. Alte platforme DEX au planuri similare.

În mod important, gigantul Binance a creat Binance Smart Chain (BSC) pentru a sprijini aplicații DeFi, incluzând DEXs. Platforma bazată pe BSC, PancakeSwap a acaparat un anumit procentaj din cota de piață a Uniswap.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *