fbpx
  • bitcoinBitcoin$66,846.00-3.20%
  • ethereumEthereum$3,470.23-3.20%
  • elrond-erd-2MultiversX$33.40-5.44%

Bitcoin înregistrează o creștere de 5% după raportul CPI din SUA

Bitcoin a depășit un obstacol pe termen scurt după ce datele CPI au înregistrat o inflație ușor mai mică în aprilie. Prețul BTC a crescut cu 5%, oferind piețelor un moment de respiro.

Bitcoin și CPI

Datele CPI din SUA au crescut cu 0,3%, ușor sub așteptările de 0,4% în aprilie. Aceasta a adus o ușurare pe piețele de risc, inclusiv Bitcoin [BTC], după ce datele au arătat că inflația nu a crescut semnificativ în aprilie. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA (BLS), indicele CPI (Consumer Price Index) a înregistrat o creștere de 0,3%, mai mică decât așteptările de 0,4%. CPI este un indicator important pentru deciziile Fed și urmărește costurile pe care le plătesc consumatorii pentru bunuri și servicii, pentru a măsura inflația.

Proiecții și strategii de tranzacționare

Mișcarea menționată ar putea schimba structura de piață a BTC în direcția bullish pe graficele pe termen scurt (LTF), în special pe graficul de 4 ore, dacă lumânarea se închide deasupra acestui nivel. Totuși, structura de piață pe termene mai lungi rămâne bearish, cu excepția cazului în care BTC închide decisiv peste $66k. Un trader și analist crypto pseudonim, Skew, a împărtășit o proiecție similară după publicarea datelor CPI. După ce Bitcoin a trecut de $63,000, traderul a menționat: „Spot supply în jur de $65K acum. Oferta spot este subtire, așa că fluxul de cumpărători va fi vital pentru a menține trendul bullish”.

Așteptarea și urmărirea pieței

În ciuda CPI-ului ușor mai mic, Fed ar putea aștepta o confirmare a încetinirii inflației înainte de a reduce ratele dobânzii. Deoarece acțiunile de preț ale BTC sunt fixate pe așteptările ratei Fed, o direcție clară a prețului poate fi stabilită după întâlnirea Fed din iunie. Între timp, BTC ar putea continua să fluctueze între intervalul $60K—$70K până la următoarea decizie privind rata Fed.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *