fbpx
  • bitcoinBitcoin-3.82%
    $22,830.00
  • ethereumEthereum-4.16%
    $1,567.70
  • elrond-erd-2MultiversX-6.07%
    $42.26

Gigantul e-commerce argentinian MercadoLibre cumpără Bitcoin

 

MercadoLibre, o companie fintech din America de Sud, Argentina, a anunțat miercuri într-un document oficial că a cumpărat Bitcoin.

Într-un comunicat de presă în care și-au anunțat rezultatele financiare din primul sfert al anului 2021, oficiali ai companiei au mai anunțat și că, în contextul strategiei financiare din acest sfert, firma a achiziționat Bitcoin în valoare de 7.8 milioane de dolari.

Data exactă a achiziției nu a fost declarată, se știe doar că rezultatele financiare prezentate acoperă primul sfert al anului, care s-a încheiat pe 31 martie, 2021.

Prin această acțiune, MercadoLibre se alătură grupului de companii listate public care adaugă Bitcoin în conturile lor. În acest grup se regăsesc și producătorul de automobile electrice Tesla, și firma de plăți Square.

Deși valoarea achiziției este cu mult sub a altor giganți ca Tesla (1.5 miliarde de dolari) și MicroStrategy (2.2 miliarde de dolari), mișcarea reprezintă un pas important în stabilirea Bitcoin ca fiind o metodă de plată mainstream.

MercadoLibre este listată pe Nasdaq, sub numele MELI și are un market cap de peste 76 de miliarde de dolari. 

Compania e-commerce a dezvăluit săptămâna trecută o platformă de imobiliare cu plata acceptată doar în Bitcoin. Sistemul de plăți al companiei, MercadoPago, a integrat BTC încă din 2015.

Coindesk a publicat un articol similar.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *