fbpx
  • bitcoinBitcoin0.93%
    $28,802.00
  • ethereumEthereum-0.45%
    $1,813.15
  • elrond-erd-2MultiversX-3.39%
    $43.44

Visa încheie parteneriatul cu FTX

La doar o lună după ce Visa a anunțat un parteneriat cu FTX pentru a lansa un program de card de debit în 40 de țări din întreaga lume, Visa a încheiat brusc programul din cauza problemelor recente de insolvență și faliment ale FTX.

Problemele de lichiditate ale FTX au fost declanșate săptămâna trecută, când CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat că Binance își va lichida integral deținerile de FTX Token (FTT), ceea ce a provocat probleme de lichiditate pentru FTX.

În octombrie, când știrile despre parteneriatul FTX și Visa au circulat online, criptomoneda nativă a platformei de tranzacționare FTX, FTT, a crescut cu aproximativ 7%, atingând un maxim de 25,62 USD. După evoluția recentă a evenimentelor, FTT se tranzacționează în prezent la 1,89 USD.

„Situația cu FTX este nefericită și monitorizăm îndeaproape evoluțiile. În toate acțiunile noastre – în moneda digitală și nu numai – accentul nostru pe securitate și încredere rămâne primordial. Am reziliat acordurile noastre globale cu FTX și programul lor de card de debit din SUA este anulat de emitentul lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Visa.

Într-un alt caz, Plaid, compania fintech care facilitează comunicarea între aplicațiile de servicii financiare și băncile utilizatorilor și furnizorii de carduri de credit, a suspendat accesul FTX US la produsele sale.

 

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *