fbpx
  • bitcoinBitcoin$62,357.002.90%
  • ethereumEthereum$3,433.142.13%
  • elrond-erd-2MultiversX$62.552.82%

Utilizatorii vor avea nevoie de o licență pentru a retrage fonduri din Tornado Cash

Pe data de 13 septembrie, Trezoreria SUA a publicat un ghid cu paşii necesari pentru care cetăţenii american pot să-şi retragă fondurile din Tornado Cash.

Conform instrucțiunilor Departamentului de Trezorerie, utilizatorii din SUA de Tornado Cash trebuie să solicite o licență specifică de la OFAC (Office of Foreign Assets Control) pentru a retrage orice fonduri depuse pe Tornado Cash înainte de 8 august. De asemenea, utilizatorilor li se va cere să furnizeze informații despre tranzacțiile lor, inclusiv adresele de portofel atât ale expeditorului, cât și ale beneficiarului.

Potrivit OFAC, cetățenii pot interacționa cu codul open source al Tornado Cash fără a încălca sancțiunile guvernamentale. Acest lucru intenționează să pună capăt săptămânilor de speculații și dezbateri despre amploarea sancțiunilor și modul în care acestea se ciocnesc cu libertatea de exprimare.

Tornado Cash a scris pe Twitter că toate conturile GitHub ale organizației și cele ale colaboratorilor săi au fost interzise; totuși, o parte a codului a fost păstrată de Johns Hopkins, pe GitHub, în scopuri de predare și cercetare.

Arestarea lui Alexey Pertsev, unul dintre dezvoltatorii lui Tornado Cash (căreia i s-a refuzat cauțiunea mai târziu), a stârnit indignare în comunitatea crypto, într-o asemenea măsură încât Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, a finanțat o acțiune colectivă împotriva Departamentului Trezoreriei pentru a apăra utilizatorii care au fost afectați de sancțiuni.

Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *