fbpx
  • bitcoinBitcoin$20,957.00-1.53%
  • ethereumEthereum$1,205.32-1.74%
  • ElrondElrond$56.63-2.87%

Uniunea Europeana ar putea incepe testarea unui CBDC in 2023

Odata cu crash-ul TerraUSD, cel mai mare stablecoin algoritmic din ecosistem, si de-pegging-ul altor stablecoins precum Stasis, DEI (a nu se confunda cu DAI), institutii financiare precum Banca Centrala Europeana au folosit aceste evenimente in favoarea lor si au inceput sa isi promoveze noile CBDCs.

Pe 16 mai, economistul italian si membru al Comitetului Executiv al European Central Bank (ECB), Fabio Panetta, a declarat intr-o prelegere la Colegiul National al Irlandei ca ECB lucreaza pentru a avea un EURO digital pe deplin functional pana in 2026.

Potrivit lui Panetta, ECB a lucrat la o faza de pregatire pentru a lansa “Euro Digital“. Aceasta faza va fi finalizata la sfarsitul anului 2023, permitand tarilor membre UE sa testeze noul CBDC in urmatorii 3 ani, inainte de a-l face disponibil publicului.

Euro digital ar putea stimula economia europeana

Economistul italian a spus in timpul discursului sa ca euro digital ar putea stimula economia europeana atunci cand este folosit ca mijloc legal de plata in randul tuturor membrilor UE. El a mai mentionat ca ECB si alte institutii vor contribui la stimularea adoptarii prin diverse tactici, inclusiv campanii publicitare intense.

Panetta a adaugat ca, in calitate de organism central, ECB, se va asigura ca numerarul ramane disponibil pentru toti utilizatorii, chiar daca doar 20% din plati sunt facute numerar astazi, o statistica in scadere semnificativa fata de 35% in urma cu cincisprezece ani.

„Ne vom asigura ca numerarul ramane disponibil. Dar daca tendinta actuala continua, ne-am putea confrunta cu un viitor in care numerarul isi pierde rolul central si capacitatea de a oferi o ancora eficienta pe masura ce consumatorii apeleaza la mijloacele digitale de plata.”
Articolul PrecedentArticolul Urmator

Leave a Reply

Your email address will not be published.